teta hiling
Foto: Alo/Canva/Alo! ilustracija

Naime, izvesna Dijana, koju preko društvenih mreža prati skoro 20.000 ljudi, nedavno je "objasnila" ženi koja je obolela od raka dojke da je njena bolest nastala zbog grehova predaka. 

U prepisci objavljenoj na mrežama vidi se da je žena sama tražila savet od ove samozvane isceliteljke, te se može pretpostaviti da joj niko nije menjao stavove. 

"Dijana, šta misliš zašto sam ja dobila rak krvi? Nije bila leukemija, nego limfom lakši oblik. Imala sam ve slučajeve raka u porodici. Dete mi je, Hvala Bogu zdravo, ali eto ja sam u 28. godini dobila. Sad me nagovaraju da još jedno dete rodim, ali je mene posle svega strah", napisala je ova uplašena žena. 

Odgovor koji je usledio je razbesneo građane, jer ga smatraju "obmanom", "teranjem u ludilo" i "zaostalim": 

teta hiling

Canva/Alo! ilustracija

 

"Idi u Dušu i oseti, molim te. Jer svako za svoju bolest ima jasnu i tačnu inforamciju. Svaki je rak proizvod veoma agresivne energije i mržnje. Mora da je bilo neko ozbiljno zlo kod predaka", napisala je, ona, a odgovor je još više razbesneo jedne, dok je druge čak naterao da poveruju u Dijaninu priču. 

Ona je ispričala kako su joj deda i pradeda bili ubice. Jedan je ubio svoju trudnu ljubavnicu, dok je drugi pokušao da ubije njenu babu. 

"Deda sa tatine strane je moju baku sa vilama probio kroz dojku. Ona je kasnije dobila rak i umrla", napisala ona kao potvrdu Dijaninih reči. 

Upravo ova prepiska naterala je ljude da se zapitaju gde se nalazi i ka čemu ide naše društvo, kada se ovakve polemike vode među njegovim članovima. 

teta hiling

Canva/Alo! ilustracija

 

Prema rečima sociologa Milene Živanović, najveći problem ovde je što se ženi umesto lečenja savetuje meditacija. 

- Nije tajna i nije problem da svako od nas probudi duhovnost, bilo nateran bolešću, bilo u stanju zdravlja, to je i poželjno, ali ako sebe, sa završenom nekom okultnom obukom, ljudima predstavlja kao duhovnog vođu, učitelja i iscelitelja, to je već opasno - kaže sociolog i dodaje: 

- Problem je što ona na ovu ženu, pored toga što joj savetuje neproverene stvari, na nju stavlja određenu vrstu odgovoronosti, da je na njoj da isceli buduće generacije, da ako ne primeni tehnike i metode koje ona nudi, deca će joj se razboljevati kao što se razbolela ona, od najtežih bolesti. To je opasno, a i neljudski - ocenjuje ona. 

Na optužbe i komentare, Dijana je reagovala u svom maniru: 

- Stojim iza svetga što sam pojedinim utvarama rekla i u DM ovih dana, da je autizam, pa i svaka druga bolest i svaka vrsta odstupanja od prirodnog zdravog, proizvod grehova praroditelja ili demonska priča. Možete ceo svet sada da dignete protiv mene, ja stojim javno iza toga što sam rekla, a vi i dalje bežite od istine!", napisala je ona. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading