Presuda Višeg suda u Beogradu
Alo!

Presuda:

DOZVOLJAVA SE  preinačenje tužbe iz podneska tužilje od 15.11.2022. godine.

DELIMIČNO se USVAJA tužbeni zahtev tužilje, i OBAVEZUJE SE tuženi "Alo Media System" d.o.o.Beograd da tužilji na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda zbog objavljivanja informacija u tekstu od 27.11.2019. godine u dnevnim novinama "Alo!", pod naslovom "Rektorko, a da i Anin doktorat proverite" isplati iznos od 60.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom od dana presuđenja pa do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

DELIMIČNO se USVAJA tužbeni zahtev tužilje, i OBAVEZUJU SE tuženi "Alo Media System" d.o.o. Beograd i dejan Novaković, da tužilji na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda zbog objavljivanja informacija u tekstu od 27.11.2019. godine objavljenog u internet izdanju dnevnih novina "Alo!", odnosno na portalu "Alo.rs" dana pod naslovom "Alo!" došao u posed sumnjive doktorske disertacije funkcionerke SZS - Rektorko, a da proverite i anin doktorat?!, solidarno isplate iznos od 70.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom od dana presuđenja pa do isplate, u roku od 8 dana od dana  prijema pismenog otpravka presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

DELIMIČNO se ODBIJA tužbeni zahtev tužilje kojim je tražila da se obavežu tuženi "Alo Media Group" d.o.o. Beograd i Dejan Novaković da joj na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda zbog objavljivanja informacija u tekstu od 27.11.2019. godine u dnevnim novinama "Alo!", pod naslovom "Rektorko, a da i Anin doktorat proverite" solidarno, i u tekstu od 27.11.2019. godine objavljenog u internet izdanju dnevnih novina "Alo!", odnosno na portalu "Alo.rs" dana pod naslovom "Alo!" došao u posed sumnjive doktorske disertacije funkcionerke SZS - Rektorko, a da proverite i Anin doktorat?!", pored iznosa dosuđenih stavom drugim i trećim izreke, sa kamatom isplate iznos od još 170.000,00 dinara sa traženom kamatom, kao NEOSNOVAN.

Tužba se ODBACUJE u odnosu na tuženog Duška Vukajlovića, kao NEBLAGOVREMENA.

OBAVEZUJE SE tuženi Viktor Petrović, odgovorni urednik dnevnih novina "Alo!", da uvod i izreku ove presude objavi bez komentara i bez odlaganja, o svom trošku, najkasnije u drugom narednom broju novina od dana kada presuda postane pravosnažna, dok se zahtev za objavljivanje obrazloženja presude ODBIJA kao NEOSNOVAN.

OBAVEZUJE SE tuženi Nenad Apostolović, odgovorni urednik internet portala "Alo.rs" da uvod i izreku ove presude objavi bez komentara i bez odlaganja, o svom tročku, najkasnije u drugom narednom broju internet izdanja portala "Alo.rs" od dana pravosnažnosti presude, dok se zahtev za objavljivanje obrazloženja presude ODBIJA kao NEOSNOVAN.

OBAVEZJU SE tuženi "Alo Media" d.o.o. Beograd, Dejan Novaković, Viktor Petrović i Nenad Apostolović da tužilji solidarno nadoknade troškove parničnog postupka u iznosu od 129.000,00 dinara, u roku od 8 dana od prijema pismenog otpravka odluke, sa zakonskom zateznom kamatom od dana izvršnosti odluke, pa do isplate.

OBAVEZUJE SE tužilja da tuženom Dušku Vukajloviću nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 13.500,00 dinara u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka odluke. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading