Polaganje mature
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović izjavio je za Tanjug da je do sada program pohađalo 600 učenika osnovnih škola u opštini Stari grad, koji su ostvarili zavidne rezulatate na završnim ispitima.

"Pripremna nastava počinje već 24. februara. Broj mesta nije ograničen, a roditelji decu mogu da prijave u Uslužnom centru opštine, ulaz je iz Nušićeve, do 21. februara", rekao je Marjanović.

NE MORATE DA DATE MNOGO PARA NA PRIPREME Oni besplatno pripremaju male maturante za polaganje  MORATE DA SE PRIJAVITE

Alo!

 

Potrebno je na uvid doneti đačku knjižicu deteta, a pravo da se prijave imaju sva deca iz opštine Stari grad, kao i ona koja pohađaju osnovnu školu na teritoriji te opštine.

Radno vreme Uslužnog centra je radnim danima od 8 do 16 časova.

"Mi kao opština osluškujemo potrebe građana i naših učenika i zbog toga svake godine organizujemo ovaj program, a povećanje broja učenika koji ga pohađaju pokazuje da je kvalitetan i dobro osmišljen", kaže Marjanović.

Počev od 24. februara svakog vikenda biti organizovani časovi iz srpskog jezika i matematike, a od maja iz prirodnih, odnosno društvenih predmeta koje učenici biraju kao treći test.

"Nastava je koncipirana u 13 vikenda, a držaće se 52 dvočasa iz srpskog jezika i 52 dvočasa iz matematike", rekla je za Tanjug Jadranka Milošević iz Centra za obrazovanje i kulturu.

Navela je da su časovi organizovani u dve grupe i da prva grupa radi od 9 do 12 časova, a druga grupa od 13 do 16 časova. "Uglavnom bude više od 65 učenika u jednoj grupi", navela je Milošević.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading