grčka put
Foto: Alo/Printscreen

Ni Grci, a ni Srbi koji se dobro razumeju i prate stanje na grčkim saobraćajnicama, kako kažu, ne mogu ni da zamisle kakav će se haos stvarati u letnjim mesecima.

U jeku letnje sezone i sama obilaznica oko Soluna je krcata vozilima, a oni kojima se slučajno desilo da zalutaju kroz centar ovog grada, iz njega se "izvlače" satima.

Najavljujući "Flyover" kao najveći projekat Grčke u skorije vreme, premijer Kirijakos Micotakis zatražio je razumevanje i strpljenje od građana za neprijatnosti koje će doneti građevinski radovi.

grčka put

Printscreen

 

- Najveći auto-put u Grčkoj počeo je sa gradnjom u novembru. Da, doneće neke neprijatnosti, ali o tome smo razgovarali sa gradskim čelnicima i u saradnji sa Saobraćajnom upravom, Solun će konačno dobiti nešto što mu nedostaje - naglasio je Micotakis.

Kako je svoje pratioce izvestila Fejsbuk i Instagram grupa Grčka info, gužve na obilaznici zbog radova već su počele, a očekuje se da budu i značajno veće kako se bude primicalo leto.

Kako navode, Ulica Egnatia je napokon raščišćena i u njoj nema više radova tako da će sve trake biti slobodne. Takođe u ulicama Tsimiski i Nikis aveniji (koja se proteže uz more pored trga Aristotelous i Bele Kule) policija stalno dežura i zabranjuje zaustavljanje automobila kako bi se saobraćaj brže odvijao.

 

- Znači, alternativa obilaznici će kao i nekada biti prolazak kroz centar grada, pored mora, a čitajući vaše komentare vidimo da su mnogi od vas i do sada na Halkidiki putovali isključivo ulicom uz more - navodi se u ovoj Fejsbuk grupi.

 

Prema informacijama koje je Grčka info dobila od svojih kolega iz Grčke, važno je znati da prolaz preko obilaznice treba izbegavati u periodu špica - ujutru između 7 i 10.30 časova i popodne od 15 do 19 časova.

Inače, Flyover projekat će obezbediti bolju povezanost istočnog dela Soluna sa južnim delom, aerodromom, Egnatia autoputem i Halkidikijem. Radiće se na rekonstrukciji, proširenjima postojećeg puta, izgradnji novih 13 kilometara puta, devet petlji, 10 nadvožnjaka i tri nova tunela.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading