RHMZ OBJAVIO KADA POČINJU KIŠA I SNEG Uživajte u zimskom proleću, uskoro se završava
Foto: Alo/Foto: Alo!

Veći deo dana biće sunčan. Duvaće slab i umeren vetar, na severu Vojvodine, u istočnoj Srbiji, kao i na planinama povremeno jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura biće od minus dva do sedam, a najviša od 17 do 22 stepena.

I u Beogradu će biti sunčano. Najniža temperatura biće od tri do sedam, a najviša oko 19 stepeni.

Prema merenjima RHMZ jutros u šest sati bilo je najtoplije u Negotinu gde je izmereno 13 stepeni, dok je u Beogradu bilo 11. Sa druge strane, najhladnije bilo je u Sjenici gde je u šest sati temperatura bila pet stepeni ispod nule.

Prognoza za narednih sedam dana

"U toku cele sedmice natprosečno toplo. Biće pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost. Najviša temperatura od 16 do 23 °S.

U petak i za vikend vetrovito - duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar. Prve padavine lokalnog karaktera očekuju se u nedelјu (11. februar), dok će početkom naredne sedmice (12 - 13. februar) kiša postati učestalija u većini mesta. Od utorka zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima.

Izražena dnevna kolebanja

Tokom cele sedmice dnevna kolebanja temperature će biti izražena, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2 °S, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20 °S", najavio je RHMZ.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading