Radnici
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Naime, jedna poslodavka je na društvenoj mreži Iks postala meta kritika na internetu, jer je priznala da je ljuta na samohranu majku (30), koja je dala otkaz posle tri meseca obuke i to, kako kaže, samo dve nedelje nakon što je dobila ugovor.

„Zaposlim ženu (30). Samohrana majka. Nije nikad radila. Pružim priliku. Administracija. Može ona to. Za tri meseca nauči ceo proces. Produžim ugovor, ali dve nedelje kasnije da otkaz. Nije naučila da bude ceo dan van kuće. Lepo bilo dok je muž izdržavao. Od tada bez empatije. A da, muž preduzetnik, našao mlađu. Izdržava je svekrva, zbog dece naravno. Ima 30 godina i nikad nije radila. Prihvatite da naučite nekog poslu, uložite tri meseca obuke u to i taj neko neće da radi. Šta nije jasno?“, glasio je komentar koji je razbesneo korisnike društvenih mreža. „Gospođa je valjda htela nagradu neku jer je zaposlila nekog bez iskustva, sad je uvređena što je ta zaposlena ispala nezahvalna, pa misli da je u redu da deli bračno, porodično i finansijsko stanje bivše zaposlene“, „Kuka po mreži na radnike, dobra dušica“, bili si samo neki od komentara.

Jelena Jevtović Unija poslodavaca Srbije

Foto: privatna arhiva

 

Jelena Jevtović iz Unije poslodavaca Srbije istakla je za Alo! da ova situacija nije nesvakidašnja i da nema mesta za osudu ni poslodavke ni radnice.

- U svakom ugovoru o radu precizirani su uslovi i za radnika i za poslodavca, a tiču se posla koji se obavlja, radnog vremena, visine plate... U ovom slučaju problem jedino može da nastane ukoliko radnik nije ispoštovao otkazni rok ili ukoliko poslodavac ne ispunjava ono na šta se ugovorom obavezao. A to se u ovom slučaju nije dogodilo - rekla je Jevtovićeva za Alo!, i objasnila da ovakve situacije nisu izuzetak.

Kako je objasnila, poslodavci koji pristanu da obuče početnike očekuju da će im oni pokazati lojalnost i nastaviti da rade u njihovoj firmi.

- Svaki poslodavac želi nekoga ko će da doprinese poslu, ko je iskusan i ko poznaje materiju. Ako se ipak odluče da prime nekoga bez iskustva, to znači da tog radnika moraju da obučavaju i da vreme potroše na njega, onda poslodavci logično očekuju da im ti radnici budu lojalni - rekla je Jevtovićeva za Alo! i dodala:

- S druge strane, u praksi se često dešava da radnici nakon obuke odluče da daju otkaz i to je legitiman potez. Taj radnik će svakako moći da nađe brže novi posao, a jedinu grešku koju je poslodavac u ovom slučaju napravio je što je stavio u isti koš sve početnike.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal MALENA SARA SAMA SKLOPILA FIĆU! Najteže je bilo sa kablovima Iako je rođena mnogo nakon što je čuveni fića bio statusni simbol bivše Jugoslavije i omiljeno vozilo skoro svih porodica, desetogodišnja Sara Marković iz čačanskog naselja Trbušani vrlo dobro zna svaki detalj na ovom sada već oldtajmeru. Jedna odbična televizijska reklama promenila joj je pogled na fiće i poželela je da ima baš jednu takvu u svojoj kolekciji. Ubedila je oca da joj kupi primerak nedeljnika "Zastava" koji u svakom svom broju ima po jedan deo makete fiće i da ga sastave. 🚙 Izvor: RINA #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading