Er Srbija promovisala nove pilote
Foto: Alo/Foto Er Srbija/Instagram

Srpska nacionalna avio-kompanija je tokom prvog meseca ove godine obavila 3.457 letova, odnosno 700 letova više nego u januaru 2023. godine, navedeno je u saopštenju "Er Srbije".

To je najbolji januarski rezultat kompanije od 2013. godine, od kada posluje pod sadašnjim imenom.

- Prethodna godina bila je jedna od najuspešnijih za nacionalnu avio-kompaniju od kako je osnovana pre skoro 97 godina. Poverenje nam je ukazalo 4,19 miliona putnika, pokrenuli smo 23 nove destinacije, osnažili i podmladili flotu, pojačali naš tim sa više stotina novih koleginica i kolega, promovisali 23 nova kapetana - naveo je generalni direktor Jirži Marek.

On je dodao da su u kompaniji veoma ponosni na ostvareno, ali i svesni da je avio-industrija složen sistem u kojem uspeh zavisi od brojnih faktora.

- Naše je opredeljenje da u svakodnevnom radu budemo orijentisani na ono što od nas zavisi, o čemu svedoče i januarski rezultati. Time što smo prevezli preko 50 hiljada putnika više nego u istom mesecu 2023. godine, pokazali smo da uvek može još bolje - poručio je Marek i izrazio nadu da će taj dobar trend biti nastavljen i tokom narednih meseci.

Najpopularnije destinacije u mreži "Er Srbije" u januaru 2024. godine, kada je reč o Zapadnoj Evropi, bile su: Cirih, Pariz, Beč, Milano i Rim, u regionu su to Podgorica i Tivat, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji bili letovi do Istanbula, Barselone i Atine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading