milan đurić
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram/milandjuric_gradonacelnik

Paraolimpijki Borislavi Perić Ranković danas je gradonačelnik Milan Đurić uručio februarsku nagradu u Srpskom narodnom pozorištu na Svečanoj akademiji koja je održana  povodom obeležavanja 276. rođendana grada Novog Sada. 

Kako je obrazloženo Borislavi Perić Ranković je nagradu zaslužila zbog dugogodišnjih sportskih dostignuća u paraolimpijskom sportu, ali i rada na promociji zdravog života i međuljudske tolerancije.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

- Nagrada je jedna kruna čitavog mog uspeha koji sam do sada napravila i možda mali znak pažnje od grada Novog Sada koji je mene primio u svoja nedra i prihvatio me i omogućio mi da postignem ovako velike rezultate koje sam postigla. Zahvaljujem se svim gradonačelnicima i sadašnjem Milanu Đuriću i prethodnom Milošu Vučeviću i svima ostalima jer su prepoznali sport osoba sa invaliditetom kao sport  u koji vredi ulagati. Kada god smo se vraćali sa nekih takmičenja sa ponosom su nas dočekivali i hvalili se sa našim repzultatima i samim tim podigli nam rejting i na tome smo im svi mi sportisti sa invaliditetom a naročito ja ovog trenutka veoma zavvalna i nadam se da ćemo se i budućnosti odužiti tome- kazala je Perić Ranković novinarima neposredno pred uručenje nagrade.

Gradonačelnik je tom prilikom čestitao Novosađanima 276. rođendan i dodao da je Borislava žena od koje možemo svi mnogo toga da naučimo.

- Dubok naklon ženi koja je osvojila brojne svetske i evropske medalje i potpuno opravdano dobila Februarsku nagradu – kazao je Đurić.

Neposredno pre održavanja Svečane akademije Grad Novi Sad, na čelu sa gradonačelnikom Milanom Đurićem, bio je i domaćin predstavnicima gradova pobratima koji su se ove godine odazvali u najvećem broju.

Gradonačelnik je svima poželeo dobrodošlicu u naš grad, a od 26 bratskih gradova ove godine na rođendan posetilo ga je čak 12.

Bišvi gradonačelnik Novog Sada, sada potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević čestitao je svim Novosađanima Dan grada.

 

 

Pozivu su se odazvali zvaničnici: Pečuja, Nižnji Novgoroda, Temišvara, Noriča, Herceg Novog, Kumanova, Tivta, Gomelja, Istočnog Sarajeva, Trebinja, Budve i Banjaluke,piše dnevnik.rs.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading