Kazne za nesavesne građane
Foto: Alo/Foto: RINA

- Komunalana milicija koja je u sastavu Gradske uprave za inspekcijski nadzor u prethodnom periodu postupala u više od sto predmeta kada su otkriveni I sankcionisani prekršioci koji su odlagali otpad mimo propisa. Uglavnom se radilo o komunalnom otpadu koji je nastao u domaćinstvu, šutu, ghrađevinskom otpadu - rekao je za RINU Mirko Vučićević, komunalni milicajac.

Foto-klopke podrazumevaju kamere i savremnu opremu postavljenu na kritičnim lokacijama. One se između ostalog nalaze mahom na seoskom području, Katrgi, Ježevici, Gornjoj Gorevnici, Ljubiću i Bresnici.

- Uglavnom se na prvom mestu radilo o bacanju smeća, međutim, uvidom u dokumentaciju otkrili smo da je bilo i napuštanja životinja, paljenja otpada, kretanja po zelenim površinama u okviru parka. Počinioce smo pronalazili i na osnovu pronađene dokumentacije, tako da to može da bude i račun, plaćene putarine, neke otpremnice, sveske, bilo šta što može da nam ukaže na poreklo tog otpada. Dalje se vrši postupak i dokazuje se licu da je pronađeno lice tog prekršaja - poručio je Vučićević.

Popropisane novčane kazne za bacanje smeća u prirodu kreću se u rasponu od 15.000 za fizička lica, do 30.000 za preduzetnike i 60.000 dinara za pravna lica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading