CarGo
Foto: Promo/CarGo

Udruženje građana CarGo je ove godine podelilo 1350 paketića osnovcima iz Preševa i Bujanovca, kao i deci na Kosovu i Metohiji, povodom obeležavanja školske slave Svetog Save.

„Članovi našeg Udruženja posebnu pažnju posvećuju našim najmlađim sugrađanima, a naročito deci koja žive u ugroženim područjima. Zato sa ponosom mogu da kažem da smo i ove godine odvojili značajna sredstva da obezbedimo i donesemo paketiće, te da uživamo u dečijoj radosti prilikom podele i druženja sa njima. Verujemo da je najpotrebnije da nam ljubav prema bližnjima i prema ugroženima bude na prvom mestu. Iskoristili smo ovu priliku i da naglasimo značaj očuvanja naše tradicije, kulture i istorije, budući da škole proslavljaju svog zaštitnika, Svetog Savu, prvog srpskog prosvetitelja”, istakao je Miloš Stojković, predsednik Udruženja.

Sva deca kojoj su podeljeni paketići su polaznici Kampa prijateljstva, koji funkcioniše u okviru sela Svetog manastira Hilandar u Sijarinjskoj banji, u koji CarGo godinama ulaže značajna sredstva.

Podela paketića obavljena je na teritoriji Eparhije vranjske i uz blagoslov nadležnog episkopa Pahomija. Sve humanitarne akcije obavljaju se uz blagoslov Manastira Hilandar, sa kojim je ovo Udruženje pobratimljeno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading