hitna pomoć
Foto: Alo/Printscreen

Beba je žurila da stigne na ovaj svet pa nije bilo vremena da se trudnica preveze u porodilište u šabačkoj bolnici.

- Ženu su dovezli u Dom zdravlja pošto joj je kod kuće pukao vodenjak. Brzo smo je pripremili za transport sanitetom, ali bebi se žurilo...Poznavajući teoriju, šta treba da se radi kad porođaj krene, nisam mnogo razmišljao - priča medicinski tehničar Dušan Stekić, preneo je Informer.

On je prihvatio bebu koja je, kaže, sama "gurala" da izađe. Podigao je bebu za nogice, potapšao je blago po leđima nakon čega je zaplakala. Došao je i lekar Milan Ljubinković koji je "klemovao" pupčanik, a pripomogli su i ostali iz ekipe, medicinski tehničar Nikola Bojičić, a vozač Dušan Vidaković je već bio spreman i krenuli su u Šabac.

-To je bilo Božje delo! Ne umem drugačije da objasnim kako se sve srećno završilo. Majka je sve vreme bila smirena, čini mi se da se nije ni čula. Ja sam bio uzbuđen i tada i dugo posle toga. Kada se završila smena nisam oka sklopio od uzbuđenja i radosti što su beba i majka dobro - rekao je Dušan.

Tek rođenog dečaka celim putem do šabačke bolnice držao je u naručju. U Urgentnom prijemu u Šapcu su presekli pupčanu vrpcu i bebu i majku uputili u porodilište. Usput, u povratku na dežurstvo u hitnoj službi u Bogatiću iz bolnice su im javili da su beba i majka dobro.

- Porođaj je protekao bez komplikacija, a mi smo samo pomogli.  Bilo ko od kolega da je bio u smeni uradio bi isto - skromno kaže Dušan.

Podsetimo, u decembru se desila slična situacija, kada je mlada mama iz Odžaka na putu do porodilišta jednu bebu rodila u automobilu a drugu u porodilištu u Novom Sadu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading