Marica Mihajlović
Foto: Alo/Društvene mreže

 

U obdukcionom nalazu koji je uradila Klinike za pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, navodi se da je smrt devojčice nastupila u četiri sata i 38 minuta i opisuje se i ceo tok događaja.

"Na osnovu kliničkog toka i prispelog obdukcionog nalaza mišljenja smo da je do nepovoljnog ishoda došlo usled teške perinatalne asfiksije ploda i masivne aspiracije mekonijuma, te posledičnog nastanka bilateralnog pneumotoraksa, te bilateralne suprarenalne hemoragije. Verifikovano je i prisustvo subgalealnog hematoma", piše u zaključku sudskih obducenata.

Foto: Shutterstock

 

 

Alo! je kontaktirao pedijatra Sašu Milićevića koji nam je pojasnio šta znače medicinski termini koji stoje u izveštaju, a kojima su opisani uzroci  smrt bebe Elene.

- Teška perinatalna asfiksija ploda znači da beba nije imala dovoljno kiseonika na samom rođenju, a masivna aspiracija mekonijuma da je sadržaj prve stolice novorođenčeta dospelo do pluća. To je izazvalo obostranu upalu pluća, odnosno posledični bilateralni pneumotoraks, kako stoji u izveštaju, ali i obostrano krvarenje iz nadbubrežne žlezde odnosno bilateralnu suprarenalnu hemoragiju. Takođe, konstatovana je i povrda glave, odnosno modrice tj. subgalealni hematom - rekao je Milićević za Alo!.

Podsetimo, Marica Mihajlović iz Sremske Mitrovice optužila je lekara M. M. za akušersko nasilje tokom porođaj nakon čega je njena beba preminula. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading