SUSPENDOVAN UČENIK Osmak iz Subotice koji je pretio smrću vršnjacima neće ići u školu do DALJNJEG
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- U ponedeljak je održan sastanak Saveta roditelja na kom je rečeno da će dečak biti udaljen do daljnjeg sa nastave. Kažu da su preduzeli sve potrebne korake i mere da škola bude bezbedno mesto, da su sve nadležne službe koje treba da budu uključene u slučaj obaveštene o svemu. Naša deca idu u školu redovno, ali nam je rečeno da će ukoliko budu imali obavezu ili stigne naredba da se dečak vrati na nastavu obavestiti sve roditelje i da stoje čvrsto iza toga. Ali, šta će se dešavati dalje s tim učenikom van škole. To je sada ozbiljno pitanje. Ko će vršiti nadzor nad tim detetom kada bude u parku ili na ulici – kaže majka jednog učenika OŠ "Sečenji Ištvan", piše Blic.

Subotičani čija deca idu u ovu školu i koji su upoznati sa svim što se dešavalo i ranije povodom istog dečaka koji je, prema nezvaničnim tvrdnjama, i bez razloga nasrtao na drugu decu, pretio i ponašao se neprikladno, kažu da "tom detetu treba pomoć i podrška celog društva, i to na način da i njemu bude dobro, a da se svi ostali u njegovoj okolini osećaju bezbedno".

Jedna od majki tvrdi da njeno dete isti dečak maltretira od petog razreda, da je i njemu pretio smrću, gađao ga rancem, nasrtao na njega, da je u grupi dečaka na „Instagramu“ slao fotografiju noža i pisao da će ih sve pobiti.

- Kako svom detetu da objasnim da se ponaša prema njemu kao prema dobrom drugaru ako mu on to sve radi? Konstantno smo u strahu šta će uraditi ako ga vidi negde na ulici. Sada se obrušio na sve – rekla je majka učenika "Sečenji Ištvan", prenosi Blic.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading