Mihailo Jovannović
Foto: Tanjug/Tanjug

On je za Tanjug rekao da se ove godine nastavlja rad na implementaciji medijske strategije do 2025. godine.

- Danas je sastanak radne grupe koja priprema akcioni plan za sprovođenje medijske strategije, a on se odnosi na 2024. i 2025 godinu. To je i prilika da se osvrnemo na prethodnu godinu kada su doneta dva reformska zakona i to o javnom informisanju i medijima i elektronskim medijima - istakao je on.

Naveo je da se na pripremi ovih zakona intenzivno radilo sa novinarskim medijskim udruženjima, ali i međunarodnim partnerima, misijom OEBS-a, Ambasadom Norveške u Srbiji i fondacijom "Konrad Adenauer".

- Tu smo dobili priznanje i predsednice Evropske komisije Ursule Fon der Lajen da je urađena ozbiljna reformska stvar za Srbiju. U tom stilu nastavljamo dalje i očekujem da elementi ovog akcionog plana u naredne dve godine budu fokusirani na implementaciji zakona o javnom informisanjui i medijima i donošenju podzakonskih akata, pre svega preciznog definisanja postupka projektnig sufinansiranja koji je toliko bitan za našu medijsku scenu i novinarska udruženja - naveo je Jovanović.

Kao veoma važno istakao je i rad na donošenju Zakona o javnim medijskim servisima, kao poslednjeg zakona koji je ostao da se uradi u sklldu sa medijskom strategijom do 2025. godine.

U radnoj grupi su predstavnici novinarskih i medijskih udruženja Srbije, kao i partneri iz Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavnici misije OEBS-a, Fondacije "Konrad Adenauer" i Ambasade Kraljevine Norveške.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Vučić: “Planirana stopa rasta je 3,5 odsto! Pozivam u privatni sektor da nam pomogne!” #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading