KAMIONI ČEKAJU PET SATI Haos na Batrovcima, sneg do 5 cm na putu preko Divčibara
EPA

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5:15, kamioni na prelazima Horgoš, Šid i Bogojevo, takođe na izlazu, čekaju tri sata, na Bezdanu dva i po sata, a na Kelebiji dva sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Sneg do 5 cm na putu preko Divčibara, voditi računa zbog magle i poledice

Kolovoz je vlažan i snega ima do 5 centimetara na putnom pravcu Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Prema podacima Zimske službe "Puteva Srbije" u 5:12, na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Valjeva, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve i Požege.

Na području Zaječara, sitni odroni učestali su duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama, najviše na putu Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Postoji, takođe, mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Magle ima na sledećim putnim pravcima: II A-108 kroz Silibaš od raskrsnice za Ratkovo do raskrsnice za Bački Petrovac, II A-111 Odžaci - Kula - Ratkovo - Silibaš - Bački Petrovac - Rumenka, I B-12 Srpski Miletić - Odžaci - Bač - Obrovac, II A-110 Kula - Odžaci i II A-112 Bačko Novo selo - Bač - Ratkovo - Despotovo - Zmajevo.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:

I B-27 granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) - Loznica - Osečina - Valjevo - Slovac

II A-137 Šabac - Volujac - Zavlaka - Banja Badanja - Krupanj - Gračanica

II A-139 Krst - Korenita - Krupanj

II A-141 Debrc - Banjani - Ub - Novaci - Koceljeva - Šabačka Kamenica - Donje Crniljevo - Osečina - Gunjaci - Pecka - Ljubovija

II A-170 Valjevo - Poćuta - Debelo brdo

II B-335 Krupanj - Šljivova

II B-338 Valjevo - Lelić - Mravinjci

II A-170 Debelo Brdo - Rogačica - Bajina bašta - Kaluđerske bare - Kremna

II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik

II A-257 Šarena Bukva (Mačkov Kamen) - Stolice

II B-330 Loznica - Zajača - Šarena bukva - Mačkov kamen

II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica

II B-403 Kaluđerske Bare - Mitrovac - Zaovine

II A-210 Kopaonik - Rudnica

II A-211 Kopaonik - Jaram

II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Izmene u saobraćaju zbog radova

JP Putevi Srbije saopštilo je da će od danas do 30. juna biti izmenjen režim saobraćaja zbog radova na zameni ležišta na uzvodnoj konstrukciji mosta na državnom putu I A reda broj 1, deonica petlja Surčin jug petlja Ostružnica, most preko reke Save.

Saobraćaj iz pravca Surčina (desna kolovozna traka), usporava se i ograničava na brzinu kretanja od 80 km/h.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Izmena saobraćaja zbog radova na izgradnji auto-puta Kuzmin-Sremska Rača

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da će od danas biti izmenjen režim saobraćaja na delu državnog puta I A reda broj 3, na deonici od petlje Kuzmin do petlje Batrovci, u oba smera, zbog radova na izgradnji budućeg auto-puta Kuzmin - Sremska Rača.

Kako se navodi, u zoni radova, kod buduće petlje Kuzmin Zapad, biće zatvorena zaustavna saobraćajna traka uz suženje kolovoza i ograničenje brzine kretanja vozila u dužini od oko 1.300 metara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading