Fabrika Trajal
Foto: Privatna arhiva/MUP

Ministar Gašić razgovarao je sa rukovodstvom ove fabrike, kao i sa pripadnicima Policijske uprave u Kruševcu i Vatrogasno-spasilačke jedinice u ovom gradu o okolnostima ove nesreće i poručio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo sve mere i radnje radi utvrđivanja uzroka ove tragedije.

Nesreća se dogodila u 9 časova u pogonu za mešanje raketnog goriva, a pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu izašli su odmah na mesto događaja, lokalizovali i potom ugasili požar koji je izbio usled eksplozije.

Eksplozija u objektu za proizvodnju gorive trake

Podsetimo, jutros oko 9 časova u dogodila se eksplozija fabrici "Trajal" u Kruševcu. Eksplozija se dogodila u objektu za proizvodnju gorive trake.

Od posledica eksplozije u Kruševcu koja se dogodila u fabrici "Trajal", na licu mesta je stradao Nikola Rašković (18), a povrede su zadobila još tri muškarca Dušan Jakovljević (25), Marko Milošević (38) i B.T. (38) i jedna devojka Sara C. (20).

Sara prevezena na VMA

Direktorka kruševačke bolnice dr Vesna Stević Gajić, rekla je da je primljeno je četvoro pacijenata iz fabrike "Trajal", od kojih je jedna osoba je životno ugrožena a tri su trenutno u stabilnom opštem stanju.

"Najpre je urađena inicijalna dijagnostika, sada se radi dodatna dijagnostika i zakazan je konzilijarni pregled za osobu koja je životno ugrožena radi daljeg toka lečenja, odnosno daljeg upućivanja u tercijalnu ustanovu", rekla je Stević Gajić.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading