Sneg paralisao delove Amerike
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

U Celoj Srbiji jutros su temperature ispod nule, a najhladnije je jutros bilo u Zaječaru gde je, po podacima RHMZ, u 7 sati izmereno minus 13.

Posle Zaječara najhladniji si Dmitrovgrad i Sremska Mitrovica sa 12 stepeni ispod nule, a iza njih su Kragujeva, Negotin, Kopaonik i Ćuprija sa 11 stepeni ispod nule.

U Kruševcu je minus 10, koliko i u Valjevu. U Beogradu je minus 7, u Nišu minus 8, koliko je u Sjenici, srpskom Sibiru.

U Bačkoj, Sremu,Zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Jugozapadnoj Srbiji upaljen je narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno.

To znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Takođe, treba pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

U ostatku zemlje upaljen je žuti meteoalarm, što znači da vreme može biti opasno.

Od nedelje porast temperature 

I sutra ujutru se očekuje umeren i jak mraz, u većini krajeva sa temperaturom od -12 do -5 °S, lokalno i nižom, a za vikend slab i umeren mraz, od -8 do -1 °S u većini mesta Srbije.

Od nedelje, 14.januara, porast dnevnih temperatura, a izraženije otopljenje očekuje se sredinom naredne sedmice, navodi RHMZ na svom sajtu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading