hitna pokrivalica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Radojević Škodrić je navela da će dograđena zgrada biti dvostruko veća i modernizovana po najvišim svetskim standardima i dodala da će se u njoj nalaziti najsavremeniji edukativni centar, ambulante, sanitetska vozila, kao i nova garaža.

Ona je rekla i da će ove godine biti nabavljena sanitetska i putnička vozila za sve zdravstvene ustanove, jer je konstatovano da to nedostaje, a najvažnije je za rad Hitne pomoći:

- Sa aspekta Fonda, jako nam je važan transport i pomoć, ja se zahvaljujem direktoru za dijalizne pacijente, tu nemamo nikakve probleme, upravo zahvaljujući hitnoj pomoći i njihovim sanitetskim vozilima koja svakodnevno transportuju pacijente, bez obzira da li su to državne ili privatne dijalizne centre sa kojima Republički fond za zdravstveno osiguranje ima ugovor.

Sanja Radojević Škodrić

Youtube

 

 

Radojević Škodrić je navela da je služba Hitne pomoći maksimalno opremljena što se tiče aparata i podsetila da su prošle godine dobili najsavremeniji ultrazvuk koji je smešten u ambulanti.

- Jako je važno postojanje ambulante ovde u Hitnoj pomoći, zbog same lokacije, tako da svi pacijenti mogu automatski da se obrade u ambulanti, a dalje se sprovode u Urgentni centar, i ova lokacija same Hitne pomoći je zaista najbolja moguća koja postoji i iz tog razloga je jako važno što će dobiti novu zgradu - rekla je ona.

Direktor Hitne pomoći Goran Čolaković naveo je da ta služba ima 24 ekipe koje su svakodnevno angažovane, ali da postoji mogućnost da se njihov broj poveća, kako bi se unapredio rad te službe.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading