Nevreme u Evropi
Foto: Tanjug/Foto: AP

- Putari su u drugom stepenu uprave. Angažovano je 1.332 puta na državnim putevima, kao i 319 mašina koje čiste sneg i posipaju so. Imamo 172 putne baze, od kojih 36 na auto-putevima za auto-puteve - istakao je ministar.

Tokom jučerašnjeg dana, dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojima je bilo nekoliko povređenih, a u dve nesreće na državnim putevima i dva smrtna ishoda.

Vesić je naveo i da su u svim nesrećama na auto-putevima učestvovali kamioni, i da su, osim u jednom slučaju, svi vozili neprilagođenom brzinom i imali su letnje gume.

- To je nedopustivo. Molim sve vozače da bez potrebe ne kreću na put, a vozače kamiona, posebno, da ne kreću na put bez zimske opreme i da vode računa o brzini - poručio je Vesić.

On je upozorio i da je nakon prestanka padavina koje se očekuju, zbog niskih temperatura moguća pojava leda na putevima.

- Prestaće padavine, ali zbog stvaranja leda koji je opasan od snega, nastaviće se sa posipanjem soli - kazao je on.

Zahvalio je putarima na obavljenom poslu, koji će kako je dodao, nastavi da rade sve dok ima padavina i leda na putevima.

Polasci autobusa sa Beogradske autobuske stanice održavaju se redovno i bez otkazivanja zbog snega. Polasci ka zimskim centrima će se, takođe, redovno odvijati.

Za danas je na BAS-u planirano ukupno 1.268 polazaka i 1.280 puta autobusa.

Apeluje se da vozači koriste zimsku opremu

Više policijskih uprava u Srbiji apelovalo je danas na putu da zbog najavljenih većih snežnih padavina i značajno nižih temperatura adekvatno pripreme svoja vozila za put i obavezno koriste zimsku opremu.

Iz policijskih uprava Zrenjanin, Vranje, Užice, Bor, Novi Sad i Subotica se podsećaju da je u postojećim vremenskim uslovima, kada su na putu sneg, led ili poledica, obavezna korišćenje biće zimske pne.

Na putevima van naselja obavezan deo zimske opreme su i lanci za sneg ili drugi uređaji za povećanje prianjanja.

Apeluje se na vozače i da brzina kretanja vozila prilagode vremenskim uslovima, da drži više odstoja i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju brzim vožnjom i nepropisnim preticanjem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading