Ratko Nikolić
Foto: Alo/Printscreen

Najmučkiji napad na Kravice je bio sinhronizovan i podmuklo organizovan na pravoslavni Božić 7. januara 1993. Žrtve masakra, osim pripadnika seoske straže, bili su i deca i starci.

Najmlađa žrtva, kako je ispričao ranije patolog Zoran Stanković, bio je četvorogodišnji Vladimir Gajić. Stradao je i Novica Bogičević (14). Najstarija žrtva bila je nepokretna starica Mara Božić (89), koju su zlostavljali, pa živu zapalili. U svojoj kući su mučeni, pa zapaljeni i Negosav (80) i njegova nepokretna supruga Krstina Erić (81). Starica Ljubica Obačkić (75) ubijena je dok se vraćala s jutarnje liturgije u seoskoj crkvi.

Na društvenim mrežama inače postoje fotografije na kojima se vidi Naser Orić koji je predvodio jake oružane muslimanske snage u napadu na Kravice. Tu fotografiju jednom je uživo u programu pokazao i Neđa Nikolić, koji je preživeo masakr. On je tu fotografiju pokazao u emisiji "Aktuelno" na RTRS, 03.02.2014. godine. 

 

 

On je u emisiji najpre pričao o strahotama koje su se desile na Božić, a potom rekao: 

- Kad samo se vratili 16. marta nismo  mogli naći apsoulutno ništa. Domaće životinje, psi mačke, sve je pobijeno. 

Tad je nastala slika Nasera Orića sa svojim vojnicima, ispred Zadužnog doma. "Imam tu slliku" - rekao je u emisiji Nikolić.

Ratko Nikolić

Printscreen

 

 

 

- Ova slika je snimljena u Kravici, sa Naserom na konju i njegovim vojnicima. Ova slika je nastala nakon Božića. Iza je Zadužni dom koji je već prethodnog dana izgoreo. Dakle ovo nije na Božić, nego naredni dan. On je bio tu i kad je vršen napad po nekim pričama, postoje saznanja. Išao je iz Srebreničke strane, a iz pravca konj Šabić Veiz, on je bio komandant jedinica Konjević polja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Ljubica

08.01.2024 09:24

Bolesni zločinci se i dalje uz pomoć stranaca šetaju slobodno i prete srpskom narodu.Znate uvek na druge prst pružati, ali svako kom su ovakvi heroji, treba da potraži pomoć psihijatra.