Putevi
Foto: Alo/Foto: RINA

Poslednji je neradni dan povodom Božića, pa se saobraćaj uobičajeno pojačava na svim glavnim putnim pravcima i na prilazima gradovima.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Na pojedinim putnim pravcima snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Mačve, Požege i Zaječara, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Bez zimske opreme ne krećite na put

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise. Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, dok teretna vozila na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, čekaju dva sata.

Na graničnom prelazu Bačka Palanka normalizovan je saobraćaj za putnička motorna vozila, kao i za teretna ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja, iz razloga što je došlo do oštećenja mosta na Dunavu.

Granični prelaz Bajmok – Bačalmaš radiće u vremenu 07-24m časa, svakog vikenda (petak, subota i nedelja), do 14. januara. Granični prelaz Bački Vinogradi – Ašothalom radiće u vremenu 07-22 časa, svakog vikenda (petak, subota i nedelja), do 16. januara. Granični prelaz Horgoš-2 radiće do 31. januara od 00-24 časa.

Zabrana za šlepere i kamione

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima: II A-170 Debelo Brdo - Rogačica - Bajina bašta - Kaluđerske bare - Kremna II A-171 Dub - Bajina Bašta - državna granica sa BiH (granični prelaz Bajna Bašta/Skelani) II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica II A-210 Kopaonik - Rudnica II A-211 Kopaonik - Jaram i II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading