PLATA OD 70.000 DINARA VIŠE NIJE USLOV Evo ko sve može da se prijavi za vaučere za odmor
Alo

Prijavljivanje građana za vaučere od 10.000 dinara u Srbiji će biti omogućeno od 15. januara, dok je za ugostitelje počelo od 31. decembra. Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu turizma Uroša Kandića za korišćenje vaučera mogu da se prijave zaposleni čija su primanja do 80.000 dinara, a ne do 70.000 kao do sada. U prvom krugu biće podeljeno 100.000 vaučera.

Što se tiče ostalih uslova, oni su ostali isti kao i prethodne godine: pored zaposlenih, pravo na vaučere imaju i nezaposleni, penzioneri, lica starija od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava. 

Postavlja se pitanje da li će to biti dovoljno da se provede odmor u Srbiji, s obzirom na to da je uslov pet noćenja bez doplate. Kandić kaže da je i prethodna vrednost vaučera od 5.000 dinara u određenom broju objekata zadovoljavala mogućnost da se ostane pet dana, to su seoska gazdinstva, objekti sa nešto nižim kategorijama.

"Kada je u pitanju povećanje vrednosti vaučera mi očekujemo da će u većem broju objekata to biti zadovoljavajuće, odnosno moći će da se ispuni broj od pet noćenja. Moram reći da su i ugostitelji po tom pitanju ušli u konkurenciju, pa su tako recimo tokom prošle godine neki od ugostitelja kao što je Kuršumlijska banja, odnosno Hotel Planinka za svaki vaučer davali takođe i svoj vaučer od 5.000 dinara, a nisu povećali cene", napomenuo je Kandić.

Kandić je izneo podatak da se prijavilo 2.940 ugostitelja i očekuje se da će do 8. januara, kada će biti prvi presek, premašiti broj od 4.000 koliko je bilo otprilike prošle godine.

"Uzimajući u obzir da je i povećana vrednost vaučera, očekujemo da bude veliko interesovanje građana i ugostitelja", rekao je on.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading