Stogodišnjak iz Valjeva
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Baš jednog takvog, Budimira Ćirića, pronašla je ekipa RTS-a u okolini Valjeva, u njegovoj stolarskoj radionici. Budimir Ćirić iz Gornje Bukovice, verovatno je među najaktivnijim stogodišnjacima, ne samo u valjevskom kraju. Noge ga služe, bistrog je uma, a višedecenijsko stolarsko iskustvo još mu obezbeđuje mušterije.

„Pa radim preko dana po sedam, osam sati sigurno. Ima posla stalno. Dolaze sa svih strana. Od drveta sve što ima, sve sam radio i bačvar i stolar i kolar sve, nema šta radio nisam. Od tridest šeste godine sam počeo", priča Budimir.

Stogodišnjak iz Valjeva

Foto: Printscreen/RTS

 

Radni dan vitalnog stogodišnjaka počinje nekad i u pet sati ujutro, u zavisnosti od posla. 

„Dok je radio ručno bez mašina, bez ičega, on je funkcionisao, a sad je malo pojačao sa mašinama, sad je dobro", rekao je njegov sin Milan Ćirić. 

„Taj čovek je za Ginisovu knjigu rekorda, da ne kažem, jer čovek sa godinama smanjuje aktivnosti, a on sa godinama, da ne kažem da povećava ali drži konstantno, ne smanjiva ništa", izjavio je Dragan Živanović. 

Stogodišnjak iz Valjeva

Foto: Printscreen/RTS

 

Budimir je veliki radoholičar. Najteži su mu, kaže, retki trenuci bez posla i radionice.

„Pa znaš šta, od svega sam se čuvao samo nisam od rada. Nisam se opijao, nisam pušio, ne mogu besposlen, to me muči. I noću u snu puno puta kad se probudim, padne mi na um nešto treba da radim sutra", priča Budimir.

Budimir o godinama ne razmišlja, kaže, nema vremena.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading