veljko kotlaja
Foto: Alo/Foto: Printscreen/RTS

Uprkos tome što je oduševio ljude u Srbiji, Kotlaja kaže da će sad morati da ih razočara, jer mu je nastup u Poteri ujedno bio i zadnji put da učestvuje u nekom kvizu. Pošto je tako odlučio, onda je bilo i logično da za „ispis“ ide na što više svojim nastupom, odnosno da misli da je mogao i više da uzme.

Uprkos tome što je oduševio ljude u Srbiji, Kotlaja kaže da će sad morati da ih razočara, jer mu je nastup u Poteri ujedno bio i zadnji put da učestvuje u nekom kvizu. Pošto je tako odlučio, onda je bilo i logično da za „ispis“ ide na što više.

„Kad je bal nek je maskenbal. Da je veća suma bila jedan dinar viša ja bih je izabrao. Neki novinari su kasnije pisali da jedva sklapam kraj sa krajem, da živim u domu, a nisu uopšte objavili intervju sa nama.  istakao je Veljko.

Veče pre kviza na sajtu organizacije Budi human odlučio je da sve što osvoji donira Todoru, jer je njemu bio u tom trenutku najpotrebniji.

„Najveća nagrada bila mi je poziv Todorovih roditelja koji su hteli da mi se zahvale i kažu da veoma cene to šta sam uradio“, dodaje harizmatični učesnik Potere.

Priznaje i da nije gajio mnogo nade da će uspeti da osvoji novac zbog Milice, ali da je napetost koja se mogla videti na televizorima u stvari pokazatelj dobrog rada montažera programa.

Ići ili ne ići u Poteru

Kada je prvi put odlučio da učestvuje u kvizu, našao se u pomalo šizofrenoj situaciji. U kući je bio „dan žalosti“ jer su se plašili da neće uspeti da stigne ni do druge igre, a kolege na fakultetu, odnosno kako ih je nazvao „stručni konsultatni“, rekli su mu da se obavezno prijavi.

„Ići ili ne ići. Nisam bio siguran. Na kraju je majka rekla: 'Hajde, idi.' Kad sam je zvao da kažem da sam osvojio sumu odgovorila je: 'Ti mene zezaš' – i spustila slušalicu“, priseća se Veljko.

Tek sutradan se čuo bratom. „Hajde, sad lepo priznaj šta si uradio“, upitao ga je brat koji ponovo nije verovao da sam osvojio milion i po dinara: „Aha, jesi, jesi. Pričaj ti to nekom drugom.“

Pre kviza su pokušavali da ga nagovore da ne ide na višu sumu, ali su posle natezanja ipak poklekli: „Uzmi višu, radi šta hoćeš.“

Omele ga trema i infekcija, inače bi uzeo i više

Najveći problem mu je, kako kaže, bila trema, zbog čega i nije toliko dobro prošao u prvoj igri. Još jedna otežavajuća okolnost jeste što je imao infekciju oba uha, pa uopšte nije spavao prethodnu noć.

„Ovo je bio moj minimum. Ljudi mi govore svaka čast, ali mene je bila sramota kako sam odigrao. Svi mi čestitaju, a ja sam mislio da pobegnem negde na mesec dana pa da se vratim kad se slegne prašina“, navodi Veljko.

Na završnoj je godini studija istorije, a rekorder Potere priznaje da bi voleo da radi na Istraživačkom institutu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading