pokloni
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vreme novogodišnjih i božićnih praznika pravo je da probudimo čoveka u ljudima, a sudeći po priči jedne Beograđanke, magija dobrote je počela da kruži glavnim gradom, a sve je počelo idejom sa društvenih mreža u kojoj je nekoliko Srba i Kineza ulepšalo praznike malim pacijentima na Pedijatrijskoj onkologiji.

Tviterašica koja se na ovoj mreži potpisuje kao "Bluz baba" podelila je sa svojim pratiocima priču o kupovini poklona za najmlađe pacijente koji se bore protiv najteže bolesti, a u koji je bilo uključeno nekoliko ljudi velikog srca sa Tvitera. Naime, oni su odlučili da im ulepšaju praznike, a paketiće su odlučili da kupe u kineskom tržnom centru. Kada su došli tamo i objasnili vlasnici radnje za koga kupuju igračke, ona im je dala popust na cenu, te je na sve to i sama poslala neke sitnice mališanima na onkologiji.

Kupili igračke za decu sa onkologije

Ono što je posebno raznežilo sve tokom čitanja objave, jeste činjenica da im je rekla da i mimo praznika mogu da dođu kod nje.

"Kupujemo pre desetak dana igračke za decu koja su trenutno na Pedijatrijskoj onkologiji IORS, učestvovali su i neki tviteraši . Otvorilo se nešto veliko kinesko na Bežanijskoj Kosi pa kao, aj' tamo, možda su povoljnije cene. Ima svega!

Biramo, trpamo u kolica, sabiramo usput, da ne pretrčimo cifru kojom raspolažemo. I setim se - ne gubim ništa. Pitam radnicu ima li neki šef, gazda, objasnimo za koju namenu kupujemo. Dolazi gazdarica, nasmejana (mada su oni meni uglavnom svi nasmejani), pitam može li neki popust, kupujemo za decu koja su u bolnici i leče se od raka, imamo toliko i toliko, to ćemo sve ovde da potrošimo?

Dođite uvek, ne samo za praznike

- Možeee, možeeee, za decu sve, uvek da dođe kad je za decu, dese' posto može! Trljamo ruke, imamo za dobijeni popust još jedna kolica sigurno! Plaćamo. Iznosi veliku kesu sitnica.

- Evo za decu još pokloni! I kalendari i olovke za vi sto radite za decu! Uvek dođe, ne mora Nova godina!

Pa sam htela samo da vam ponovim ovu poslednju rečenicu.", napisala je ona u objavi koja je od juče jedna od najdeljenijih na društvenoj mreži Tviter.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading