NAGLE PROMENE VREMENA ŠOK ZA ORGANIZAM Ovo su 5 saveta da ih lakše podnesete
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Najosetljiviji na meteorološke faktore su osobe sa oboljenjima srca i krvnh sudova, ali i pacijenti sa endokrinim poremećajima i prekomernom telesnom težinom. Osim toga, meteorološki faktori mogu pogoršati psihoemocionalno stanje i anksioznost, zbog čega se javljaju hipertenzivne krize, smanjuje se tolerancija na vežbanje, javlja se apatija, slabost i pospanost.

Žene i stariji ljudi su podložniji reakcijama na vreme. 

Ovo su saveti kako da se izborite sa naglim promenama vremena

Vežbajte 

Vežbanje od 5 do 10 minuta vam neće oduzeti puno vremena, ali će mnogo značiti vašem organizmu. Nakon vežbi ćete se sigurno osećati bolje i odmornije.

Masaža vrata i ramena 

Kućni masažeri na struju vam ovde mogu biti spas. Posvetite masaži 10-15 minuta i otarasite se grčeva u mišićima i opustite ih. Osim vrata i ramena, od pomoći će biti i masaža nogu i pojasa.

Pite više vode

Preveliko konzumiranje kofeina vam troši energiju više nego što mislite. Pijte više vode jer je hidratacija veoma bitna.

Voda

 

 

 

Fizička aktivnost

Šetnja na svežem vazduhu, plivanje, joga i fitnes vam mogu učiniti smo dobro i vi ćete se bolje osećati kada vreme počne sa naglim promenama. Ako se ne bavite fizičkom aktivnošću, to moće da prouzrokuje pogoršanje simptoma i uopšteni gubitak zdravlja.

Spavajte 7-8 sati

Potrebno vam je 7-8 sati odmora. Idite u krevet na vreme i gledajte da odlazite u krevet u isto vreme. Nivo melotonina u krvi je veoma važan da biste dobro funkcionisali. Ako kasno odlazite u krevet i u različito vreme, možete da otežate sebi da imate dobar san jer će melotonin varirati.

U svakom slučaju, za borbu protiv naglih promena, važan je zdrav način života. 

Prethodne noći i Hitna pomoć je najviše intervenisala zbog poziva vezanih za bol u grudima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading