OVO JE NAJSKUPLJI DOČEK NOVE GODINE! Jel realno da daju ovolike pare za jednu noć u kafani?
Shuterstoock

Alo! je istraživao koliko koštaju proslave po klubovima i restoranima i na samom startu otkrili smo da mesta gotovo da više nigde nema.

Kafići i restorani već su uglavnom bukirani, i to po dosta jakim cenama. Kolika se fama podiže oko toga, govori i činjenica da postoje specijalni sajtovi samo za oglašavanje lokala i pisanje o dočeku!

Kada je u pitanju glavni grad, kažu ugostitelji, dobar deo rezervacija i ove godine glasi na strana imena.

- Klubovi u centru su gotovo popunjeni još od sredine decembra. Imamo strance koji zovu i traže da rezervišu jer mi imamo jedan specifičan program, nije samo muzika i piće, i veliki smo beogradski brend postali, ali mi smo prinuđeni da ih odbijemo zbog svojih stalnih mušterija, kao i zbog onih koji su rezervisali još u oktobru i novembru - ispričao je za Alo! menadžer jednog kluba, gde ceh po osobi ispada najmanje 200 evra za doček, i to ako se baš stisnete! Oni galantniji će moći da potroše i do 1.000 evra.

Oni koji ne odluče da 2024. dočekaju na otvorenom ni u ostalim poznatijim klubovima neće mnogo jeftinije proći, moraće da izdvoje u proseku od 100 do 200 evra po osobi. Cene u restoranima se kreću od 60 do 180 evra, a uglavnom je u cenu uključena i hrana i piće dobrodošlice.

Nova godina na splavovima u osnovnoj varijanti često je jeftinija od restoranskog provoda pošto ulaznice za ovaj način proslave mogu da se kupe već za 20 evra po osobi, a idu i do 70 evra. Mesta za barskim stolovima su skuplja, od 50 do 200 evra, dok ubedljivo najviše novca treba za separee na splavovima, između 550 i 1.500 evra.

U čuvenoj Skadarliji takođe je sve uglavnom rezervisano, ali ima mesta.

- Imamo veliko interesovanje i domaćih gostiju i stranih turista. Neki su imali upite za rezervacije još letos - rekla je Sanja Božić iz jednog skadarlijskog restorana.

Ko se odluči za doček u nekom od prestoničkih hotela za najluđu noć će morati da izdvoji bar 70 evra, a cene po stolici idu i do 350 evra.

Manji gradovi su ipak povoljniji i u ovom pogledu, pa doček u Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, pa i u manjim mestima košta između 20 i 70 evra, a hoteli koji uz doček sa muzikom i večerom nude i prenoćište ovu ponudu cene od 80 do 150 evra.

Studentska varijanta 20 evra

Da ne bude da je sve preskupo, ima i povoljnih ponuda za doček, ali se za ove varijante odlučuju uglavnom mlađi. Na primer, na društvenim mrežama oglašavaju se razni manje poznati kafići sa ponudom koja uključuje muziku nekog manje poznatog lokalnog benda ili di-džeja i kartu neekskluzivnog pića. Tu je i sada već tradicionalna semafor-žurka, na kojoj svaki gost na ulazu bira narukvicu u jednoj od boja semafora koja predstavlja raspoloženje za upoznavanje te večeri: zelena poručuje „priđi“, žuta „probaj“, a crvena „beži“. Ulaznica i izbor od desetak alkoholnih pića košta između 20 i 35 evra, u zavisnosti od toga kada se prijavite.

Za poznate pevače velike i pare

Ko voli pesme Miroslava Ilića moraće da izdvoji 100 evra za noć između stare i Nove godine. Toliko traži i restoran gde nastupaju Đani i Jana. Za provod uz Snežanu Đurišić potrebno je 120 evra, a uz Darka Lazića, Andreanu Čekić i Džejlu Ramović deset evra više. Hrana i zabava uz Aleksandru Prijović košta 150 evra, ali ceh će dodatno uvećati piće koje nije deo te računice. Ugostitelji koji su za noć 31. decembra angažovali Acu Lukasa i Sanju Vučić traže 170 evra, baš koliko staje i doček uz Ildu Šaulić. Trenutno najskuplju ponudu dočeka od minimum 190 evra nudi hotel u kome će pevati Nataša Bekvalac. Najskuplja stolica za stolovima koji su najbliži bini košta 350 evra. Za Vladu Georgieva mesto košta 500 evra, a čak i da ste poželeli da se otvorite, sve je rasprodato.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading