KAKO SE ZAŠTITITI OD BAHATIH STANODAVACA? Izdaju stan, pa ipak odluče da hoće tu da žive
Foto: Alo/Vladimir Markovic

Mnogobrojna iskiustva pokazuju da pronalaženje stana za iznajmljivanje može doneti i neprijatna iskustva, od toga da su stanovi skupi do toga da su u lošem stanju.

A na društvenim mrežama je osvanuo spisak komentara i žalbi na račun iskustva sa stanodavcima, izme]u lostalog i problemi sa stanodavacima koji upadaju i zakupcima u stan.

Kako reći gazdi da smeta, a pri tom je njegov stan?

Sve je počelo od komentara na Reddit-u. Naime, jedna porodica suočila se sa neprijatnošću kada se stanodavac pojavio na njihovim vratima i odlučio da boravi u stanu koji je prethodno već iznajmio. Marko Jevtić, stručnjak za nekretnine, govori o tome da li je ovako ponašanje stanodavaca opravdano.

- Apsolutno nije opravdano ulaziti u stan ako ste ga već prethodno iznajmili. Tako doći na vrata i ući i reći da ljudi koji su već platili zakupninu izađu, apsolutno nije opravdano - rekao je Jevtić.

Otkrio je da se u decenisjkoj praksi nije susretao sa sličnim primerima poput ovog.

- Radim ovaj posao više od deset godina. Čuo sam par puta, ali su to, uglavnom, bili neki sporadični slučajevi da je došlo do takve situacije. Iskreno nisam imao iskustva sa time, tako da moja preporuka je da se angažuje posrednik, jer mi znamo pravne metode kako da se to spreči. 

Ipak, posavetovao je ljude šta da rade kako bi izbegli da se nađu u ovakvoj situaciji:

- Vidite, pre samog ulaska u stan neophodno je da zakupac i zakupodavac popišu ugovor o zakupu. Tu se između ostalog navode prava i obaveze jedne i druge strane i postoji jedan član gde stoji da zakupodavac bez opravdanih razloga ne može da ulazi u stan. Znači, to je jedina metoda da se vi zaštitite da ne dođete u neku neprijatnu situaciju. Takav ugovor pravi pravnik i to je jedini način da se zaštitite - zaključio je Jevtić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading