ČEKANJE ODLAZI U PROŠLOST Klinički centar u Kragujevcu dobio opremu vrednu 500 miliona dinara
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Na listi čekanja za pregled na magnetnoj rezonanci u Kragujevcu je blizu 2.000 građana. Na red dolaze za šest meseci do godinu dana. Prednost imaju onkološki pacijenti.

- Dovela sam sina da uradi magnet glave, čekam nepuna tri meseca - rekla je Dara Matić, majka onkološkog pacijenta.

Čekanje posle 16 godina, uz novi magnet, odlazi u prošlost. U toku su pripreme za puštanje u rad i obuka zaposlenih, a prvi pacijenti uz nove mogućnosti pregleda - posle praznika.

- Pre svega moći ćemo da radimo kompletan koštano-zglobni sistem, imamo softver za kardio program, zatim MR spektroskopiju, traktografiju i angiografiju - naveo je dr Vladimir Trivić, načelnik Službe za radiološku dijagnostiku u UKC Kragujevac.

- Uz njegovu pomoć i nadam se još jedan ili dva magneta koji će u perspektivi stići u ovaj klinički centar ćemo uspeti da apsolutno smanjimo i ukinemo liste čekanja - rekao je prof. dr Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac.

Biće to bolji uslovi za lečenje oko dva miliona građana, ali i za rad zaposlenih. Najsavremeniju opremu dobile su gotovo sve klinike.

- Neurohirurška sala u koju su ušli novi operativni mikroskop, operacioni sto, lampa i ultrazvučni aspirator. Takođe, dva premijum ultrazvučna aparata za potrebe naših internističkih klinika, zatim ušlo je pet neonatalnih respiratora i sedam inkubatora, 15 stolica za hemioterapiju i oprema za patologiju - dodao je prof. dr Milisavljević.

Inače, dogodine bi trebalo da počne izgradnja nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu od 25.000 kvadratnih metara.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Celu emisiju “U ringu” sa Jovanom Jeremić možete pogledati na našem YT kanalu! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #viral #foryoupage #jovanajeremic #uringu ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading