saveti
Foto: Alo/FOTO Shutterstock

- Jedan od njegovih saveta bio je da uzmem ključeve od stana i stavim ih između prstiju. Ključevi su oštri, pa čak i ako žena nije u nekoj sportskoj formi i nema snage, može da zbuni napadača i pobegne - kaže Andrea i dodaje da je njen tadašnji dečko, inače instruktor aikida i još nekoliko veština, naučio još nekoliko „caka“ kako da se odbrani od lopova ili zlostavljača.

saveti

FOTO Alo!

- Nikad ne držite ruke u džepovima, i gledajte da vam je dominatna ruka, desna ako ste dešnjak, leva ako ste levoruki, u kojoj su vam ključevi uvek slobodna. Mobilni stavite u džep, ako vam otmu tašnu, što se mojoj komšinici zaista i desilo, da imate mogućnost da pozovete pomoć - kaže Andrea.

- Nekada može i da pomogne to da ne pokažete strah, smeškajte se napadaču, šutnite ga tamo gde najviše boli i bežite! Pameti me naučilo nakon što su mi ukrali novčanik u prevozu, da ništa ne držim zajedno. Kartice su mi posebno, novac u novčaniku, a dokumenta u posebnoj knjižici. Ako vam ukradu novčanik da bar ne morate da mislite o novim dokumentima ili o tome da neko može davam isprazni novčanik - podelila je svoje iskustvo Andrea s nama.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading