Street food
Foto: Alo/Promo

 Plato kod Kalenića će od 22-24. decembra još jednom postati pozornica svetskih kuhinja na otvorenom, a na licu mesta pripremaće se sveži, zdravi i kvalitetni specijaliteti. Posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj "uličnoj hrani" dobroj muzici i čarobnoj pretprazničnoj atmosferi.

Street Food Festival ponudiće posetiocima uživanje u ukusima autentičnog američkog burgera, specijalitetima korejske, japanske i jamajkanske kuhinje, mini sarmicama, londonskom street food-u, čuvenim beogradskim knedlama, domaćim kobasicama, vege burgerima, rahlet i halumi sirevima ali i toplim zimskim napicima.

Uz muzički odabir poznatih imena gradske DJ scene, plato kod Kalenića će tokom predstojećeg vikenda postati idealna lokacija za druženje i uživanje u savršenom spoju hrane i muzike. Za posetioce će biti obezbeđena sedeće mesta kao i grejanje festivalskog prostora što će boravak učiniti još prijatnijim svim ljubiteljima zimskih festivala i ulične hrane.

Street Food festival uz podršku kompanije Ball Packaging Europe i projekta Svaka limenka se računa i ovaj put želi da skrene pažnju javnosti na značaj zaštite životne sredine i reciklaže, kao i na mogućnost beskonačnog recikliranja aluminijuma. Zato će na više različitih punktova na festivalu biti postavljanje kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, a promoteri sa specijalnim rančevima u koje je takođe moguće odložiti iskorišćenu limenku biće na licu mesta.

U saradnji sa predstavnicima Z10 tima - našeg najuspešnijeg domaćeg e-sport tima, realizovaće se još jedna društvenoodgovorna akcija. Na festivalu će se još jednom naći posebno osmišljen Z10 burger, koji se može pronaći u Bullger Bar-u tokom sva tri festivalska dana, a deo sredstava prikupljenih prodajom ovog burgera biće prosleđen direktno humanitarnom udruženju EHLS (E-sport humanitarna liga Srbije). Cilj ove akcije jeste skretanja pažnje na značaj e-sporta ali i podizanje svesti kod mlađih generacija o značaju društvene odgovornosti.

Ulaz na festival je besplatan, a radno vreme festivala je od 13 do 23 h. Vidimo se na platou kod Kalenića od 22-24. decembra.

Više informacija na: https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading