Indija
Foto: AP/Rajanish Kakade (STR)

 Ovaj predlog potekao je od Ministarstva poljoprivrede, a podržale su ga brojne lokalne samouprave širom Srbije.

U Šabačkom Udruženju za zaštitu životinja "Pravo na život" zdušno su pozdravili ovu odluku, jer kako ističu, godinama apeluju na nadležne jer za vreme novogodišnjih praznika, uz petarde i vatromet, najčešće stradaju kućni ljubimci. Vesna Teodorović iz Udruženja za zaštitu životinja "Pravo na život" ističe da su sa radošću dočekali ovu vest, jer, kako napominje, tokom novogodišnjih praznika u Srbiji ugine oko 5.000 kućnih ljubimaca, dok se mnogi izgube jer u panici pobegnu iz dvorišta, ili završe pod točkovima automobila. Ona napominje da je jako važno da se krenulo sa rešavanjem tog problema i da je Grad Šabac pokazao svoju odgovornost.

"Na taj način, može se očekivati i odgovornost građana", rekla je ona. Teodorović ističe da nije optimista da će se taj probem rešiti u roku od jedne godine, jer, kako kaže, naš mentalitet je takav da proslave obeležavamo na bučan način, ali apeluje na svest građana da imaju obzira i prema drugim ljudima, jer "dok se jedni vesele, drugi pate".

Ona je skrenula pažnju na to da zvučni efekti jako loše utiču na ljude koji su ometeni u razvoju, na decu obolelu od autizma, i apelovala na građane da postoje drugi načini kako da proslavimo praznike, a da to ne bude uvek uz buku i patnju drugih, pa i kućnih ljubimaca.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading