kraj školske godine 6. juna
Foto: Alo/Foto Alo!/ilustracija

Ministarstvo prosvete preporučilo je danas svim obrazovno-vaspitnim ustanovama da ne organizuju proslave povodom novogodišnjih praznika, saznaje "Blic". Ta preporuka je, kako je objašnjeno, došla imajući u vidu nevine žrtve velikih tragedija koje su potresle čitavu zemlju, a koje su se dogodile 3. i 4. maja ove godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu.

- Kao što je naša sugestija bila da početak školske godine bude drugačiji, da prvi dani nove školske godine proteknu u razgovoru nastavnika i učenika ne samo o predstojećim školskim obavezama, već i o emocijama i pravim vrednostima, tako smatram da uobičajene novogodišnje proslave u školama treba da ostavimo za neka druga vremena - navodi se u dopisu koji je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poslala svim direktorima osnovnih, srednjih škola i predškolskih ustanova.

Ministarka je u mejlu poručila i da "će biti prilika za radost i uživanje".

- Ova godina je bila tužna, najtužnija. Šta god da učinimo, roditeljima koji su izgubili decu to ne može da umanji bol. Molim vas za razumevanje, za koje verujem da postoji. Sigurna sam da će biti prilika za radost i uživanje - navodi se u dopisu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zorana

15.12.2023 13:10

Isti oni koji ih uce uveliko se pripremaju da kolektivno proslave.Struka na nivou