magnetna rezonanca
Foto: Alo/Profimedia

- Magnetnu rezonancu smo mi dugo zahtevali, ali tek kada je predsednik države saznao da postoji dosta opštih bolnica u Srbiji koje nemaju magnet i da su pacijenti morali da idu u druge gradove, problem je bio rešen. Ovo je sjajna vest za sve Čačane i ljude u Moravičkom okrugu da možemo i ovu veoma važnu dijagnostičku proceduru da obavljamo u našoj bolnici - istakao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

On je dodao da je Opšta bolnica u Čačku opremljena novom i modernom opremom, tehnološki veoma napredna sa sjajnim ljudima koji su profesionalnci u svom poslu kako lekari tako i medicinsko i nemedicinsko osoblje, što daje kvalitet zdravstvenog sisitema ne samo u Čačku već i celom Moravičkom okrugu.

- Potpuno smo 2017. godine rekonstruisali porodilište sa liftom iz operacione sale na ginekologiji. Odmah nakon toga smo obezbedili angio salu gde prof. dr Dragan Sagić i de Branko Petrović sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje dolaze i rade intervencije. U međuvremenu smo dobili dva specijalizanta radiologa sa Dedinja i sada imamo pun fond, preko 7 500 intervencija u angio sali je izvršeno za nešto manje od šest godina - kazao je Todorović.

Prema njegovim rečima grad Čačak je obezbedio 135 miliona dinara za ozakonjenje 33.000 metara kvadratnih bolnice Čačak i za tehničku dokumentaciju i tek sada su se stekli uslovi za gradnju hiruške bolnice kao i preuređenje internističke bolnice i uklonjenje starih objekata. Izgrađen je i parking i okviru samog kompleksa.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading