Stevan Bakić
Foto: Alo/Foto: Grad Subotica

„Lokalna samouprava na osnovu gradske Odluke o dodeli stipendija za studente sa teritorije Grada Subotice za školsku 2023/2024. godinu i na osnovu raspisivanja konkursa dodeljuje stipendije za sto studenata. Usled izuzetne finansijske stabilnosti gradskog budžeta, dobrog planiranja, dobrog rukovođenja, kao i na osnovu ostvarenih ušteda doneo sam odluku da rang-listu od sto studenata dopunim sa dodatnih 68, koji imaju 110 bodova, što znači da će ukupno 168 studenata za školsku 2023/2024 godinu narednih deset meseci dobijati po 10.400 dinara. To pokazuje da lokalna samouprava vodi računa o deci. To je nešto što sve vreme ističem, da su mi deca jako bitna, a da je obrazovanje jedno od najvažnijih oblasti našeg društvenog života“, saopštio je danas medijima gradonačelnik Stevan Bakić.

On je istakao i da su opredeljena dodatna sredstva za mlade talente.

„Takođe, 945.000 dinara biće usmereno na budžetski Fond za podsticanje mladih talenata za koji izdvajamo tri miliona dinara u budžetu. Prema gradskoj Odluci dodeljujemo sredstva za 100 studenata i mladih talenata. Ova Odluka biće dopunjena sa još 135 mladih talenata, te će svih 235 dece i mladih koji su ispunjavali uslove iz konkursa dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta. Svi oni koji ispunjavaju uslove, a našli su se ispod liste, dobiće po 7.000 dinara“, rekao je Stevan Bakić.

Gradonačelnik Bakić je ovom prilikom naglasio da će lokalna samouprava uvek voditi računa o deci, o studentima i mladim talentima i da će u narednom periodu učiniti mnogo toga kako bi im se obezbedili svi uslove za kvalitetno školovanje i studiranje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading