Sneg u Beču
Foto: EPA/EPA/GEORG HOCHMUTH

U nedelju 10. decembra se očekuje nestabilno vreme na području Bačke, Srema i delova Zapadne Srbije, gde je upaljen narandžasti meteoalarm.

Narandžasti meteoalarm znači da je vreme opasno. Preciznije, prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. 

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe, stoji na sajtu RHMZ.

RHMZ

RHMZ

 

Takođe, na području istočne Srbije upaljen je žuti meteoalarm.

Prema sajtu Vremeradar.rs, sneg bi mogao da padne u okolini Užica, kao i Novog Pazara.

U periodu od podneva, pa sve do 18 sati postoji mogućnosti snežnih padavina u delovima Srbije koji su prekriveni rozom bojom.

U nedelju padavine i poledica

Na sajtu Vremeradar.rs navodi se da veći deo Srbije sutra očekuju padavine, ali i poledica.

"U nedelju prolazno naoblačenje sa zapada-severozapada sa padavinama u većem delu zemlje. U nižim predelima kiša, u planinskim krajevima susnežica i sneg. Ujutru ponegde na severu i zapadu zemlje kiša može lediti pri tlu. Popodne i uveče na istoku zemlje slabe mešovite padavine, lokalno može biti i poledice.

Prema trenutnim izgledima početkom naredne sedmice promenljiva oblačnost i sunčani intervali, ponegde-povremeno može biti i kiše, temperatura u porastu.

RHMZ: Pašće sneg

Grafikon Republičkog hidrometeorološkog zavoda pokazuje naznake belih pahulja, pa u toj tabeli uz pojedine datume stoji oznaka za sneg.

RHMZ

RHMZ

 

Na grafikonu, prvi datum uz koji stoji snežna pahulja je utorak 12. decembar, pokazuje grafikon. Posle toga šansa za sneg postoji za čak šest vezanih dana, od 15. do 20. decembra. Isto je i za 23.

Mnoge će obradovati što pred doček Nove godine šansa za sneg postoji već od 29. decembra i RHMZ očekuje da će padati tog dana, kao i 30. i 31. decembra.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading