budi human
Foto: Printscreen/Budi Human

 Mihajlo će sutra biti operisan jer se tumor vratio brže nego što su lekari prognozirali.

Mihajlu su se simptomi bolesti pojavili u vrlo kratkom roku od nedelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u levoj cerebralnoj hemisferi.

Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora: Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS. Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se lečenje nastavlja primenom zračne i hemi terapije.

budi human

Budi Human

 

Međutim iako je nastavak lečenja bio planiran u nekom od inostranih zdrastvenih centara, gde bi se radila i genetska analiza tumora, porodica se obratila za pomoć zahtevima za nastavak lečenja u mnogim evropskim i svetskim centrima, od kojih se izdvajaju Univerzitetska bolnica u Heildeberg-u , Nemačka, kao i Univerzitetska klinika Tubingen, Nemačka, stanje se pogoršalo i Mihajlo je juče prebačen u Tursku gde će sutra ponovo biti operisan.

Mnoge javne ličnosti prethodnih meseci uputili su javni apel, i sami učestovali u prikupljanju sredstava za lečenje malog Mihajla, učenika Osnovne škole Lazar Savatić u Zemunu.

APELUJEMO NA SVE LJUDE DOBRE VOLJE DA U NAJKRAĆEM MOGUĆEM ROKU POKAŽU HUMANOST I POMOGNU MIHAJLU DA SE IZBORI SA OPAKOM BOLEŠĆU!

POŠALJITE 1560 NA 3030, VAŠE MALO NEKOME MNOGO ZNAČI!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading