Pošta Srbije
Foto: Privatna arhiva/Foto: Aleksandar Jančević

Aneksom kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije“ definiše se povećanje plata svim zaposlenima u tehnologiji u iznosu od 10% od 1. novembra ove godine. Ovaj aneks jedan je od tačaka Sporazuma koji je predsednica Vlade Ana Brnabić potpisala 15. novembra sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata, v.d. direktorom i predsednikom Nadzornog odbora ovog preduzeća.

Na ovaj način u potpunosti se nastavlja sa realizacijom Sporazuma, u skladu sa kojim su zaposleni u JP „Pošta Srbije“ prekinuli obustavu rada prethodnog meseca. Podsetimo, svim radnicima, izuzev rukovodstva, isplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od dvadeset hiljada dinara 23. i 24. novembra. Vladina Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje je 28. novembra dala saglasnost JP „Pošta Srbije“ za prijem u radni odnos na neodređeno vreme za ukupno 232 izvršioca. Današnjim Aneksom kolektivnog ugovora obezbeđeno je povećanje plata, od 1.novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10 procenata.

Dodatno povećanje plata radnike u tehnologiji očekuje 1. januara 2024. godine i iznosiće 10 odsto, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21% u odnosu na zarade u tehnologiji pre 1. novembra. Takođe, uvećanje plata svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, biće 10 odsto, počevši od 1. januara 2024. godine.

Najzad, za zaposlene koji su prekinuli obustavu rada, umanjeni putni troškovi i umanjena zarada za dane koji su proveli u obustavi rada će biti isplaćeni sa sledećim obračunom putnih troškova i zarade 12. decembra, odnosno 15. decembra ove godine.

,,Radi praćenja rezultata rada JP „Pošta Srbije“ uvedeni su sastanci rukovodstva ovog preduzeća, sindikata i predstavnika resornog ministarstva.”, istakao je ministar Jovanović i dodao da očekuje od ovog preduzeća dalji rast usluga, nove usluge i nove

korisnike kako bi se rastom prihoda omogućilo i novo povećanje zarada tokom 2024. godine.

„Današnjim potpisivanjem Vlada Srbije pokazala je da ispunjava svoja obećanja i drži se postignutih dogovora”, rekao je Jovanović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading