Jezero
Foto: Alo/Foto RINA

- Akumulacija je nastala na prostoru bivše ciglane, sedamdesetih godina prošlog veka. Nastalo je od nekoliko manjih bara, koje su vremenom rasle, sve dok se nisu spojile u ovo što vidimo danas. Jezero ima površinu od oko 3,5 hektara, a prosečna dubina iznosi jedan metar. Ukoliko se snimi iz dronom i pogleda iz ptičije perspektive kasno se vidi da je jezero u obliku srca, što je samo po sebi raritet u našem gradu, ali i u našoj zemlji - istakli su u turističkoj organizaciji ovog grada.

Neobično srcoliko jezero nazvano je Bubanj, po čijem imenu nosi ceo jedan deo grada.

Ovo je jezero jedno o tri, koja se nalae na teritoriji ovog grada nastalo prirodnom putem i napaja se sa izvora Bubanj i padavinama. Osim za posetioce koji često prave predah na ovom mestu, jezero je veoma popularno među ribolovcima, a najčešći se mogu upecati primerci štuke, bodorka, šarana, karaša i amura. Osim riba, jezero krasi i veliki broj različitih vrsta ptica.

- Leva strana obale je uređena, sa plažom u dužini oko 800 metara, šetalištem, klupama, stolovima, terenima za odbojku. Nedaleko od plaže se nalaze i različiti ugostiteljski objekti, koji upotpunjuju turističku ponudu - naveli su u ovoj organizaciji.

Pored jezera Bubanj, na turstičkoj mapi Kragujevca, nalazi se jezero Šumarice, koje je smešteno na tri kilometra od centra grada, unutar kompleksa Spomen-parka „Kragujevački oktobar“, ali i Grošničko jezero ko je sagrađeno pred Drugi svetski rat za potrebe vodosnabevanja Kragujevca.

BONUS VIDEO

@alo_portal IZA OPOZICIONARA STOJI SAMO MALO DELO I VELIKA SUJETA Ristovski im u lice sa skupa poručio: “Niste nam dorasli” #alo #alonovine #alodnevnenovine #aleksandarvucic #srbija #foryou #fypシ #viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading