Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock, ilustracija

U Srbiji će danas biti umereno oblačno, natprosečno toplo i vetrovito, s najvišom dnevnom temperaturom od 19 do 24 stepena Celzijusa, a u Timočkoj Krajini osetno hladnije, oko 8 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će u planinskim predelima, posebno zapadne i jugozapadne Srbije, imati olujne udare uz dalje topljenje snežnog pokrivača. Jutarnja temperatura od 7 do 17, na jugoistoku i istoku zemlje hladnije od 0 do 4 stepena.

Novo prolazno naoblačenje sa slabom kišom posle podne zahvatiće severne, zapadne i jugozapadne, a uveče i noću proširiće se na ostale predele Srbije uz istovremeni prestanak padavina na severu i zapadu.

Vetar će biti u skretanju na severozapadni, temperatura u osetnom padu, a sa padom temperature kiša će tokom noći preći u slab sneg u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije.

U većem delu zemlje danas su na snazi žuti i narandžasti meteoalarmi.

Vreme u Beogradu

I u Beogradu danas umereno oblačno, natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar.

Jutarnja temperatura od 12 do 16, najviša dnevna oko 22 stepena. Uveče i noću oblačno sa slabom, prolaznom kišom. Vetar će biti u skretanju na severozapadni, a temperatura u osetnom padu.

Kako je naveo Goran Mihajlović, pomoćnik direktora RHMZ-a, ovako topao početak decembra nije zabeležen od kako postoji zvanično merenje.

RHMZ izdao upozorenje za danas

Prvog dana vikenda (02.12.2023.) natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni južni i jugozapadni vetar, zbog čega će doći do intenzivnog topljenja snega.

Najjači udari se očekuju na zapadu i jugozapadu Srbije, navodi se.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading