Mihailo Jovanović
Foto: Printscreen/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ove škole su projektom Povezanih škola dobile lokalnu računarsku mrežu i ultra brzu optičku internet vezu brzine od 300 Mb/s i za čije učenike je organizovan poseban čas edukacije Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu.  

„Sve osnovne i srednje škole u Srbiji, njihove matične i izdvojene lokacije su kroz projekat Povezanih škola dobile brzi internet preko Akademske mreže Republike Srbije  - AMRES. U Velikoj Plani su to 22 lokacije, a u Smederevu 35. Dodatno sve matične lokacije osnovnih i sredih škola su dobile i lokalnu računarsku mrežu. Zahvaljujući Povezanim školama brzi internet je postao dostupan za 730.000 đaka i 100.000 nastavnika i profesora u Srbiji. U osnovnim školama „Sveti Sava“ u Velikoj Plani i „Jovan Cvijić“ u Smederevu danas je održan i poseban čas Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu koji intezivno radi na podizanju svesti i kontinuiranom održavanju edukacija o bezbednosti na internetu za učenike širom Srbije.“, istakao je Jovanović.  

On je naglasio i da je Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu uvek na raspolaganju i da svako ugrožavanje dece u digitalnom okruženju može da se prijavi besplatno na broj telefona 19833 ili putem platforme Pametno i bezbedno

„Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na interetu je za sada prvi i jedini institucionalni mehanizam u regionu koji se bavi prevencijom i reagovanjem na ugrožavanje dece u digitalnom okruženju. Centar i platforma Pametno i bezbedno su povezani sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, centrima za socijalni rad i domovi zdravlja, radi efikasnog i pravovremenog rešavanja svih prijava koji se tiču bezbednost dece na internetu“, rekao je Jovanović. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading