DR ACA
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

- Moj suprug je vrlo teško, od juče je priključen na respirator, na aparatima, i dalje se vodi teška borba za njegov život - kratko je rekla za Kurir Zlata Babić cvidno potresena, supruga dr Aca, kako ga u Trebinu svi znaju.

Babić inače ima cističnu fibrozu koja mu je toliko pojela pluća da bez koncentratora sa kiseonikom nije mogao ni korak da napravi. Sa koncentratorom je već nekoliko meseci išao i na posao u dom zdravlja u Trebinju, gde su se pacijenti već navikli na njega. Dr Babić ima i redak Kartagenerov sindrom. 

Iako je još prekjuče dr Babić bio na radnom mestu, a novinari su ga zatekli nakon što je uradio ultrazvuk srca jednom pacijentu u ambulanti, juče mu se stanje naglo pogršalo. Dok je bio kući odjednom nije mogao da diše, kada je stigla hitna pomoć, prema našim saznanjima, saturacija mu je bila toliko loša da nisu mogli ni daje izmere. Odmah je transportovan u bolnicu i stavljen na respirator.

- Dr Babić je u teškom opštem stanju uzrokovanom upalom pluća i septičnim šokom. Trenutno je na mehaničkoj ventilaciji i maksimalnoj podršci vitalnim funkcijama. Ishod je neizvestan uprkos svim merama održavanja života - rekla je za ATV doktorka Petra Paovica.

Ceo region se bio digao da traži leka za dr babića, a on sam je svoje nalaze poslao u AKH kliniku nadajući seskorom odgovoru i pregledu u ovoj čuvenoj bečkoj klinici.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading