Produžni kabl
Foto: Shutterstock/Alo.rs/ Shutterstock

Ovih dana nailazimo na brojna upozorenja u vezi sa nepravilnim rukovanjem grejnim telima, budući da ogroman procenat zimskih požara je baš zbog nepravilne upotrebe ovih kućnih aparata.

Statistički gledano, grejalice su drugi najčešći uzrok požara, tako da je ovo upozorenje za sve koji se na njima greju, jer kada se nepravilno koriste, često mogu da se zapale.

Stručnjaci napominju da kada su grejalice uzrok požara, to najčešće nastaje upotrebom produžnog kabla na koji ih većina povezuje. Nije svaki produžni kabl sposoban da podrži različitu snagu uređaja povezanih na njega, i to najčešće u isto vreme. Ukoliko ostavite produžni kabl i grejalisu bez nadzora, vrlo lako može doći do katastrofe.

Pre nego što sledeći put uključite grejalicu, imajte na umu sledeće:

  • Nikada ne ostavljajte grejalicu uključenu bez nadzora
  • Ne spavajte dok vam grejalica radi
  • Držite grejalicu najmanje jedan metar od nameštaja, ćebadi, odeće i zavesa

Umesto da pribegavate opasnim načinima zagrevanja doma, obratite pažnju na to kako da zadržite toplotu u kući. Uzmite traku za prozore i vrata ili neke štitnike da zadržite toplotu i sprečite da duvakroz otvore. Takođe, možete koristiti foliju sa mehurićima za stavljanje na prozore da bi bolje dihtovali.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading