Dečak plače
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Snimak navodnog polnog odnosa proširio se prethodne nedelje među šestacima u osnovnoj školi u Surdulici. Stanje u školi bilo je vanredno nekoliko dana, a roditelji putem društvenih mreža upozoravaju druge na mnogobrojne opasne izazove koji kruže među đacima.

Ovoga puta, jedan otac iz Novog Sada ispričao je šta se dogodila u četvrtom razredu osnovne škole, gde se učenici dogovaraju da isprobaju najjača energetska pića. On je na to upozorio druge roditelje i naveo da je izazov izutetno opasan jer bi nekom moglo da stane srce, prenosi Telegraf.

"Pričajte sa svojom decom šta je ispravno, a šta ne. Pričajte mnogo i često i tako u krug. Evo na Limanima po školama poslednjih mesec dana glavna fora da se u školu donese ultra jako energetsko piće i da svi to piju. Prepući će nekome srce bre. Došao mi sin, četvrti razred uplakan i kaže: "Smejali su mi se jer jedino ja nisam hteo da probam" - navodi ovaj tata.

Ipak, iako su njegovog sina ismevali jer nije učestvovao u izazovu, kako navodi, srećan je što nije došlo do gore situacije.

- Ako, neka se smeju. Bolje da se smeju, nego ja posle da plačem, ako me razumete. Možemo mi da im branimo sve i svašta, ali doći će trenutak kada mi nismo tu, a iskušenje je tu.

Da li će u tom trenutku doneti ispravnu odluku, zavisi od toga šta smo im sve objasnili i šta smo ih sve naučili. I zapamtite - to što je nama nešto logično i što se nama nešto podrazumeva, ne znači da je tako i našoj deci. Zato pričajte. Ako niste do sada - počnite. Ako jeste - pojačajte. Bolje da preterate nego da pretpostavite da je dovoljno, pa da na ružan način saznate da ipak nije bilo dovoljno - poručio je ovaj roditelj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
Perica

30.11.2023 17:57

Posle kriv Vučić. Nisu kriva deca već roditelji. Ti roditelji ne zaslužuju da imaju decu a što se tiče pedagoga i psihologa po školama mislim da ig treba sve najuriti jer oni svoj posao i ne rade a učiteljima treba podeliti batine da počnu da vaspitavaju maloumnike .

Alo

30.11.2023 18:11

Nisu ta deca samo po sebi nevaspitana i surova ,još te kako ih roditelji podržavaju i dižu u nebesa.