Putokazi na planini Rudnik
Foto: Alo/Foto: RINA

Da dobre ideje uvek dobro i prolaze na svom primeru pokazao je i jedan entuzijasta i ljubitelj prirode iz sela Zagrađe na Rudniku. Dragan Bogdanović samoincijativno je napravio putokaze na planini, ali ne obične već veoma zanimljive, neobične, a prvenstveno privlačne brojnim turistima kojih je sve više na planini Rudnik.

Putokazi na planini Rudnik

Foto: RINA

 

- Ovde je priroda prelepa u svako doba godine i zato sam želeo koliko sam mogao da dam i svoj doprinos u razvoju turizma. Počeo sam da pravim putokaze pre dvadeset godina, prvo sam krenuo od svoje kuće, a zatim nastavio dalje. Svi su napisani ćirilicom, a ima dobro poznatih naših srpskih aforizama, šale, ali i jako lepi citati - rekao je za RINU Dragan.

U njegovo neobičnoj kolekciji, koju je ustupio prirodi i ljubiteljima iste na dar, nalazi se 351 znak. Napravljeni su uglavnom od drveta i prostiru se na površini od kilometar i po. Iako su napsiani na srpskom nacionalnom pismu, veoma su zanimljivi i strancima.

- Najviše ima Rusa i Slovenaca, ali dolaze i Englezi, Holanđani. Bio nam je jedan Agrikanac i jedan Vijetnamac. Budu im zanimjivi ovi putokazi, iako ih ne razumeju. Mi se trudimo da im objasnimo šta na kom piše. Obavezno se svi slikaju pored njih i tako imaju uspomenu sa Rudnika - dodaje ovaj "putopisac" kako ga zovu komšije.

Njegovi zanimljivi putokazi samo su još jedan u nizu razloga zbog kojih bi trebalo da obiđete planinu Rudnik i Ostrvicu koja pleni svojom lepotom u svako doba godine.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading