kuća na selu
Foto: Printscreen/Facebook/Seoske kuće na poklon

On je na FB, u jednoj od grupa u kojima na prodaju i bez posrednika vlasnici nude najčešće svoje kuće na selu i varošicama širom Srbije, napisao ovako:

"Pa, ovako, ni sam ne znam kako mi se pojavila ova grupa u ponuđenim stranicama, ali nema veze. Elem, kuća koju ću vam sad pokazati se nalazi u Knjaževcu (istočna Srbija).

Vlasnica kuće je od pre nekoliko dana smeštena u dom, a ima sina koji ne živi tu. Inače, ni ona nije živela u toj kući, pošto se u istom dvorištu nalazi mnogo veća kuća te porodice. Dakle, u toj kući niko nije živeo sigurno desetak godina, ali i dalje izgleda super.

Znači, nema laži, nema prevare. Ova kuće formalno nije na poklon, ali PRAKTIČNO JESTE. Što znači, da vlasnik (sin pomenute gospođe) moj komšija inače, želi da je iznajmljuje besplatno. Dakle, onaj koji bude hteo da dođe ovde da živi, ima obavezu da plaća samo svoje troškove, a ne i kiriju. Razlog je taj što želi da domaćinstvo ne ostane prazno.

kuća na selu

Facebook/Seoske kuće na poklon

 

 

I da, taj neko ko bi došao tu, preporučljivo je da voli životinje, jer ima još jednu malu obavezu: da čuva psa i dve mace. Pokazaću vam slike, sem nekih sitnih popravki u kući, ne treba ništa značajno da se menja. Onaj koji koji stvarno želi, neka mi se javi u inboks, a ja ću mu dati kontakt telefon. Prva slika je od letos, druga je od danas.

Iako u našem narodu već vekovima važi ona stara da se poklonu u zube ne gleda, ipak i u ovom slučaju Srbija se podelila - na one koji u tome vide izuzetno human čin, i na one koji u tome već vide "zlu nameru" domaćina koji bi želeo da mu neko "džabe dirinči oko kuće i čuva kera".

A onda su komentari samo počeli da pljušte i da se nižu...

kuća na selu

Facebook/Seoske kuće na poklon

 

 

Međutim, većina komentara bila su "bravo" a preovladali su oni "Može li kontakt?"

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading