BOLJE DA NE SLAVITI, NEGO OVAKO - SVEŠTENICI SU IZRIČITI! Ovo je najveći greh na slavi, NE RADITE TO, SRAMOTA JE
Alo

Brojne porodice prave uvek mrsnu slavu, kako su njihovi preci započeli, ne obraćajući pažnju da li je u toku post ili ne. Međutim, sveštenici imaju jasan stav - bolje je ne slaviti, nego navoditi na greh druge (goste) da mrse na veliki praznik u vreme kada crkva naređuje post.

Slavska trpeza je obavezno posna u vreme četiri velika posta: božićnog, vaskršnjeg, petrovskog i gospojinskog. Isto tako, i kada nije vreme posta, a slava pada u sredu ili petak, trpeza mora da bude posna.

Međutim, ono što mnogi ne znaju, a to je da u "trapavim" nedeljama, prve nedelje nakon velikog posta, u bilo koji dan da slava padne, čak i ako je sreda ili petak, trpeza mora obavezno da bude mrsna, jer je to period razrešenja od posta.

Prema opisu iz crkvenog kalendara, ako se za slavu koja pada na post sprema mrsna trpeza, to je veliki greh, i u tom slučaju je bolje da se uopšte i ne sprema.

"Bolje je ne slaviti, nego praviti javnu sablazan i navoditi na greh druge (goste) da mrse na veliki praznik u vreme kada crkva naređuje post", navodi se u crkvenom kalendaru.

Takođe, postoje i oni koji koji na dan slave, kada je post, "prikažu" na trpezi malo ribe i posne hrane, a potom služe mrsne specijalitete, što je nedopustivo. Kako sveštenici isitču, to je svojevrsno licemerje, i nije dostojno hrišćanina, Srbina i pravoslavca, pogovo kada se zna da se može čak lepše i jeftinije pripremiti ručak od ribe i posne hrane.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Koliko košta odevna kombinacija Milene Popović?! Celu emisiju “U ringu” sa Milenom Popović možete pogledati na našem YT kanalu ▶️ #alo #alonovine #fypシ #alodnevnenovine #milenapopovic #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading