RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE Ko preživi... biće 22 stepena, pa nagli pad temperature i sneg
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

"Od četvrtka posle podne do subote nagli porast temperature u većini mesta. Na planina intezivno topljenje snega u kombinaciji sa jakim južnim vetrom.

Najtoplije će biti u petak 1.12. sa dnevnim maksimumima od 14 do 22 stepena a u Timočkoj Krajini oko 7 stepeni uz intenzivno toplјenje snega u planinskim predelima u kombinaciji sa jakim vetrom.

Za vikend, 2-3.12. zahlađenje - naveli su" - navodi se u upozorenju.

Podsetimo, u sredu hladno ali uglavnom suvo. Tokom dana samo ponegde provejavanje snega, dok se posle podne očekuje pretežno sunčano vreme. Duvaće pojačan severozapadni vetar koji će uveče oslabiti i okretati na južni smer. Dnevni maksimum u sredu od 0 do +7 stepeni Celzijusa.

U četvrtak će nad na dominirati anticiklon, dok će se preko središnje Evrope premeštati nov hladan front na kojem će uslediti razvijanje sekundarne ciklonske aktivnosti.

Početkom sledeće nedelje hladno, dok bi od 06. do 08. decembra moglo biti novih snežnih padavina i u nizijama regiona. Do oko 11. decembra bi trebalo ostati hladno, zatim je moguće otopljenje, kaže Marko Čubrilo u svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi.

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje 

"Na Limu kod HC Prijepolje vodostaj će biti u naredna 24 časa u porast sa prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava", navodi se u saopštenju RHMZ-a.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading