posao za lekare
Foto: Alo/Foto: Opšta bolnica NP

Salmonela enteritidis je izolovana iz više uzoraka do sada urađenih koprokultura pacijenata koji su se tokom protekle nedelje javili lekaru sa simptomima trovanja hranom. To je za RTVNP potvrdila načelnica Infektivnog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Binela Mavrić.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi još osam pacijenata, koji se uspešno oporavljaju. Oboleli u narednih nekoliko meseci mogu biti potencijalni kliconoše.

Na Dečijem odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar bilo je hospitalizovano desetoro dece školskog uzrasta, posle obroka u istom ugostiteljskom objektu.

- Primili smo dečaka koji nam je dao podatak da je jeo pljeskavicu i majonez u jednom restoranu, naveo je da su svi u porodici imali iste tegobe. Jutros smo od staratelja hospitalizovane dece dobili podatke da su svi jeli u tom restoranu jeli neke obroke, pljeskavicu ili majonez. Svi su hranu konzumirali u subotu, nedelju ili ponedeljak. Najvažnije mi je da su sva hospitalizovana deca sada bolje nego u trenutku kada su primljena na lečenje - rekla je  tada načelnica Dečijeg odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar, dr Hadija Toković.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading