Zorica Drainac
Foto: Printscreen/Printscreen KurirTV

Uprkos svim nedaćama, ona se i dalje trudi da ostane nasmejana, iako jedva krpi kraj sa krajem i živi u tuglari, u kući od blata i slame. I ponovo strepi kako će provesti zimu.

Teškoće koje prate Zoricu Vučković od kad je stigla na ovaj svet, nisu je sprečile da joj lice danas bude ozareno osmehom. Zorica nema levu nogu, kreće se uz pomoć proteze štake, a na sve to nema i deo plućnog krila.

Ipak, kada je upoznate, nikada ne biste ni mogli da pretpostavite kakve su njene muke. Ova 34-godišnja devojka iz sela Drajinac, nedaleko od Svrljiga o kojoj smo već pričali, i dalje živi u krajnje nehumanim uslovima. U trošnoj tuglari, staroj više od 80 godina.

Zorica Drainac

Printscreen

 

Tu su krevet, sto, stari ormar, frižider, električni i šporet na drva. Zidovi i plafon su poprilično uništeni, pa se samo postavlja pitanje kada će se ova kuća, pravljena od blata i slame, urušiti. Iako ima novu kuću, sagrađenu 2011. godine, u njoj ne živi jer ima vlage i neophodno je renoviranje.

- Zbog pluća ne smem u vlagu. Treba srediti, vlaga se izleči pa se sredi. Bitno je da se vlaga izleči. Ako samo nalepe stiropor, to nije izlečena vlaga, opet će je biti vlage - priča Zorica. 

Dobri ljudi donose joj hranu, odeću, a sada su joj neophodna drva za ogrev da bi pregurala zimu. Prva tura pomoći, kako nam je rekla, već je stigla.

- Pomogli su mi dobri ljudi, i evo pozivam sve ljude da mi kupe još 10 metara drva, ako je moguće. Sad imam sedam - ispričala je ona za Kurir. 

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading